Polskie produkty cieszą się w Chinach ogromną popularnością i dobrą opinią zdrowej, ekologicznej żywności. Mimo iż w ostatnich latach eksport polskiej żywności do Chin dynamicznie wzrasta, dysproporcja wymiany handlowej pomiędzy oboma krajami pozostaje ogromna.

Polskim eksporterom nie jest łatwo uzyskać potrzebne certyfikaty i rejestracje, zwłaszcza w świetle zmienionych niedawno przepisów oraz wzmożonych restrykcji w związku z pandemią. Polscy producenci wciąż spotykają się z problemami międzynarodowej konkurencji, skutecznej promocji, dopasowania produktu pod lokalne gusta oraz – prawdopodobnie największe wyzwanie – uzyskanie zgody na sprzedaż żywności na chińskim rynku.

Zapraszamy na webinarium, podczas którego dowiesz się o:

  • najnowszych danych dotyczących sektora żywności importowanej w Chinach,
  • procedurze rejestracji marki w Chinach,
  • obowiązujących od 1 styczna 2022 r. zasadach eksportu produktów rolno-spożywczych do Chin,
  • rodzajach rejestracji i aktualnych informacjach na temat rejestracji produktów w systemie rejestracyjnym cifer.singlewindow.cn.

Szkolenie poprowadzą:

  • Andrzej Juchniewicz, Kierownik Zagranicznego Biura Handlowego PAIH w Szanghaju,
  • Aleksandra Smolak, Business Development Manager Zagranicznego Biura Handlowego PAIH w Szanghaju,
  • Lisa SUN, Senior Consultant, Foodmate China.

Webinarium odbędzie się 12 maja o godz. 10:00 i będzie prowadzone w języku polskim.

Udział jest bezpłatny i możliwy po uprzedniej rejestracji pod linkiem.
Liczba miejsc ograniczona.

 

źródło: https://www.paih.gov.pl/20220512/webinarium_eksport_zywnosci_chiny

powrót

KALENDARZ WYDARZEŃ

PRZYDATNE LINKI

EEN Olsztyn 2023
X

Strona korzysta z plikow cookies w celu realizacji uslug i zgodnie z Polityka plikow Cookies. Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu w Twojej przegladarce.